• Ακρόαση με την Τζένη Δριβάλα για τη Σχολή Μελοδραματικής

  2 Νοεμβρίου 2016 | Agenda Νέα
 • Το Ωδείο Ακρόαση σε συνεργασία με τη διακεκριμένη και διεθνούς φήμης σοπράνο Τζένη Δριβάλα διοργανώνουν την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου στις 7μμ. ακρόαση σε άντρες και γυναίκες μονωδούς για την εισαγωγή τους στη Σχολή Μελοδραματικής του Ωδείου.

  Η ακρόαση απευθύνεται σε σπουδαστές Ανωτέρας τάξης στη Σχολή Μονωδίας, καθώς επίσης σε πτυχιούχους και διπλωματούχους Μονωδίας, οι οποίοι/ες θα πρέπει να παρουσιάσουν μία άρια της επιλογής τους. Την ακρόαση θα πραγματοποιήσουν η Τζένη Δριβάλα και η Δήμητρα Καμίτση, καθηγήτριες μονωδίας, με την παρουσία του διευθυντή του Ωδείου, Αντώνη Γεωργόπουλου. Επίσης, θα γίνει αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο και τις προοπτικές της εν λόγω σχολής.

  Σχολή Μελοδραματικής

  Η Σχολή Μελοδραματικής εστιάζει στη σκηνική, ρυθμική και υποκριτική αγωγή. Οι σπουδαστές διδάσκονται βασικές αρχές της υποκριτικής τέχνης, κινησιολογία και χορό και μελετούν αποσπάσματα και ολόκληρες πράξεις μελοδραματικών έργων. Η φοίτηση στην παρούσα σχολή είναι τριετής και με την επιτυχή περάτωσή της οι σπουδαστές/στριες λαμβάνουν, ύστερα από εξετάσεις στο Υπουργείο Πολιτισμού, Δίπλωμα αναγνωρισμένο από το Κράτος.

  Διδάσκουσες

  Η Τζένη Δριβάλα γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Μελέτησε πιάνο και τραγούδι στο Ωδείο Αθηνών, αλλά πήρε το δίπλωμά της από το Πανεπιστήμιο Καλών Τεχνών της Βρέμης στην Γερμανία, με καθηγητή τον Τζ. Μοδινό. Αποφοίτησε επίσης από την Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και την Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έκανε το ντεμπούτο της στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 1981 στην “Λουτσία ντι Λάμμερμουρ” (σκην. Μιχ. Πολατόφ) και στην Ιταλία στο Τεάτρο Πετρουτσέλλι του Μπάρι με τον Χοζέ Καρρέρας στο ρόλο του Εντγκάρντο. Ο επόμενος ρόλος της ήταν η «Τραβιάτα» στην ΕΛΣ (σκην. Μιχ. Κακογιάννη).

  Έχει λάβει Χρυσό μετάλλιο της πόλεως στον Διεθνή Διαγωνισμό τραγουδιού στην Τουλούζη (Γαλλία), 1ο Βραβείο και ειδικό βραβείο «Μαρία Κάλλας» για την ερμηνεία του Μπελκάντο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τραγουδιού “Βιντσένζο Μπελλίνι” στην Κατάνια (Ιταλία) και Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας του Φεστιβάλ Σπολέτο (Ιταλία) για την ερμηνεία του ρόλου της «Αντιγόνης» στη ομώνυμη όπερα του Τομμ. Τραέττα.

  Έχει τραγουδήσει σε πολλά θέατρα της Ευρώπης (Μιλάνο-Λα Σκάλα, Φλωρεντία, Βενετία, Ρώμη, Λονδίνο, Κρατική Όπερα Βιέννης, Βαρκελώνη, Παρίσι κ.ά.), της Αμερικής (Νέα Υόρκη, Χιούστον κ.ά.), της Αυστραλίας και της Νοτίου Αφρικής τους μεγάλους ρόλους του λυρικού ρεπερτορίου: Τραβιάτα, Λουτσία, Νόρμα, Υπνοβάτις, Άννα Μπολένα, Πουριτανοί, Παραμύθια του Χόφμαν, Μποέμ, Ριγκολέττο, Ντον Τζοβάννι, Θαΐς κ.ά. Έχει μόνιμη συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή. Έχει συμμετάσχει σε πολλές παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Αθηνών (Φάουστ, Ερωτόκριτος κ.ά), ενώ έχει κάνει εμφανίσεις θεάτρου πρόζας (Ορέστη του Ευριπίδη, Ηλέκτρα του Σοφοκλή κ.ά.). Από το 2008 παρουσιάζει παραγωγές σε δική της σκηνοθεσία.

  Η Δήμητρα Καμίτση γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μονωδία με τις διακεκριμένες σοπράνο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Μάρω Νικάκη, Βέρκα Στογιαννίδου-Daskalova και Τζένη Δριβάλα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στην μελοδραματική και μονωδία με καθηγήτρια την σολίστ της ΕΛΣ, Τζένη Δριβάλα, το 2008 με βαθμό Άριστα – Πρώτο βραβείο. Έκτοτε εργάζεται ως καθηγήτρια μονωδίας και έντεχνου-μοντέρνου τραγουδιού.

  Επιπλέον έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια Μονωδίας με την καθηγήτρια της Ακαδημίας Βιέννης, Luise Scheit, και Διεύθυνσης Χορωδίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Μουσικής Έρευνας.
  Έχει κάνει καλλιτεχνικές εμφανίσεις με έργα: Verdi, Puccini, Offenbach, Gluck, Mozart, Brahms, Schumann, Schubert και Ορατόρια. Επίσης Ελλήνων συνθετών, Αττίκ, Χατζηδάκι, Θεοδωράκη, κ.λ.π. και τραγούδια από musicals.

  Info
  Audition Μελοδραματικής
  Δευτέρα 7 Νοεμβρίου | 19:00
  Ωδείο Ακρόαση | Θηβών 357, Αιγάλεω
  210 5451736 | info@akroasi.edu.gr
  www.akroasi.edu.gr