• Γιώργος Παππάς

 • Ο Γιώργος Παππάς γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα. Το 1999 αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Ιλίου και από τα μαθητικά του κιόλας χρόνια ξεκινά η πορεία του στην παραδοσιακή αλλά και ευρωπαϊκή μουσική, συνδυασμένη με δυτικές σπουδές και έθνικ επιρροές.

  Είναι απόφοιτος της Σχολής Μουσικής Τεχνολογίας του ΟΕΕΚ, έχει σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά έως το πτυχίο Φυγής και κατέχει Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής. Διαθέτει ακόμη Πτυχίο και 1ο βραβείο στο ούτι και το σάζι από το Εθνικό Ωδείο, όπου διδάχτηκε από το Νίκο Γράψα ενώ είναι κάτοχος 2ου πανελληνίου βραβείου στο ούτι στους μαθητικούς αγώνες του 1999.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ανατολικής μουσικής και μουσικής τεχνολογίας, τζαζ πιάνου και μουσικών ομάδων με καθηγητές τους Ross Daly, Νίκο Γράψα, Χρήστο Τσιαμούλη, Mehmet Erenler, Simon Shaheen, Haig Yazidjan, Γιάννη Μαλαφή, Χρήστο Μαστρογιαννίδη κ.ά.

  Έχει συνεργαστεί με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες (Αλκίνοος Ιωαννίδης, Haig Yazidjan, Λάκης Χαλκιάς, Μάριος Φραγκούλης, Σοφία Παπάζογλου, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Γιώργος Λυκούρας, Νίκος Γράψας, Μανώλης Καρπάθιος, Μαρία Αναματερού,Δημήτρης Μπάσης, Μάνος Πυροβολάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Τάκης Φραγκούς, Αρετή Καιτιμέ κ.ά.), ενώ έχει διατελέσει μέλος της ορχήστρας Παλιντόνου Αρμονίας του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

  Έχει πλούσια παρουσία στη δισκογραφία ως μουσικός, συνθέτης και ενορχηστρωτής ενώ στην καριέρα του περιλαμβάνονται μουσικές συνθέσεις για τρία παιδικά παραμύθια, δύο θεατρικά έργα και για ταινίες. Αυτόν τον καιρό ολοκληρώνει τις ηχογραφήσεις για το πρώτο προσωπικό του δίσκο με οργανικές συνθέσεις με τίτλο The Sinking Project.

  Εδώ και αρκετά χρόνια δραστηριοποιείται ως καθηγητής παραδοσιακών μουσικών οργάνων και θεωρητικών σε μουσικά σχολεία, ωδεία και μουσικές σχολές αλλά και ως δάσκαλος μουσικής στην προσχολική ηλικία και στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.  

  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει ούτι, πολίτικο λαούτο και σάζι.