• Αχιλλέας – Απόστολος Τίγκας

 • Ο Αχιλλέας- Απόστολος Τίγκας γεννήθηκε στο Βόλο το 1984. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε σπουδές στην κλασική ευρωπαϊκή και στη βυζαντινή εκκλησιαστική μουσική.

  Είναι διπλωματούχος Βυζαντινής μουσικής του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος Αρμονίας του Μακεδονικού Ωδείου Θεσσαλονίκης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κατεύθυνση παραδοσιακής μουσικής, ειδίκευση «νέυ». Μεταπτυχιακές σπουδές πραγματοποίησε στο Istanbul Technical University, τμήμα Μ.Ι.Α.Μ. (Center for Advanced Studies in Music). 

  Από το 2014 είναι υποψήφιος διδάκτωρ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, τμήμα Μουσικών Σπουδών, τομέας Βυζαντινής Μουσικολογίας. Διδάσκει «νέυ» και θεωρία των «μακάμ» στο «Ωδείο Φίλιππος Νάκας Αθηνών» και στη «Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Αρχιεπισκοπής Αθηνών».

  Είναι υπεύθυνος του «Εργαστηρίου Λαϊκής και Παραδοσιακής μουσικής» του Δημοτικού Ωδείο Βόλου. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος πολλών μουσικών σχημάτων («Μέλπις», «Περάπολις», «ΕΟ», « Mounajat», «EBED trio», Μουσικό Σύνολο «Τερπνόν»). 

  Συμμετέχει σε πληθώρα συναυλιών στην Ελλάδα και το εξωτερικό με επιφανής μουσικούς από την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου όπως οι : Sumru Agiruruyen (Τουρκία), Lamia Bedioui (Τυνησία), Ziad Razab (Συρία), Efren Lopez Sanz (Ισπανία), Nermin Kayğusuz (Τουρκία), Esra Berkman (Τουρκία), Ζωή Τηγανούρια (Ελλάδα).

  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει παραδοσιακή φλογέρα και νέι.