• Άρης Γραικούσης

 • Γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών,  με Α’ βραβείο και χρυσό μετάλλιο. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία του Detmold στην Γερμανία με τους καθηγητές  M. Kellig και τον πιανίστα  Jean-Efflam Bavouzet, από όπου πήρε το ακαδημαϊκό δίπλωμα πιάνου (Reifeprüfung-Diplom/Master of Music) με Άριστα.
  Έχει δώσει ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου στο Detmold, Hannover, Bielefeld, Wittmund, Herford, στην Πολωνία, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικές Πέμπτες» του Sopot, στο Gdansk, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο διεθνές καλλιτεχνικό κέντρο «Athenaeum», στο φιλολογικό σύλλογο «Παρνασσός» στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο Φεστιβάλ Ηρακλείου Κρήτης και στο Αναγεννησιακό Φεστιβάλ Ρεθύμνου.
  Έχει δώσει επίσης συναυλίες με την «Δημοτική Συμφωνική Πειραματική Ορχήστρα Ρεθύμνου» στο Ενετικό Κάστρο Fortezza, στο Φεστιβάλ Χανίων, στο Φεστιβάλ Σύμης, στο Ίδρυμα Κακογιάννη, στο ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας, στο ιστορικό μουσείο Ύδρας, στο κάστρο της Νάξου, στο Πήλιο, στο πνευματικό κέντρο Μυκόνου και στους πολυχώρους «Διέλευσις» και «Πινακοθήκη».
  Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η συναυλία για την «πανσέληνο του Αυγούστου» το 1999 στην Δήλο, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2005, διακρίθηκε σε ακρόαση της EPTA (European Piano Teachers Associations), όπου του διοργάνωσαν ατομικό ρεσιτάλ. Τα τελευταία του ρεσιτάλ “Promenade” (αφιέρωμα σε Ρώσους συνθέτες) και «Μουσικοί συσχετισμοί», απέσπασαν πολύ θερμές κριτικές.
  Ασχολείται με τη συνοδεία στο κλασικό/σύγχρονο τραγούδι και διδάσκει πιάνο στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες. Στο Ωδείο Ακρόαση είναι καθηγητής στις σχολές πιάνου συνοδείας πιάνου και στα τμήματα προετοιμασίας για τα διεθνή τμήματα μουσικών σπουδών, ενώ είναι accompanist στη σχολή μονωδίας.

  www.arisgraikousis.com