• Χρυσούλα Αραβανή

 • Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στο πιάνο  στη Λευκάδα σε ηλικία έξι ετών με δάσκαλο τον αρχιμουσικό Νικόλαο Θάνο και τις ολοκλήρωσε στην Αθήνα με τον διεθνούς φήμης σολίστα και παιδαγωγό Διονύσιο Ορπή στο Ορφείο Ωδείο Αθηνών. Με την καθοδήγησή του, άρχισε να διδάσκει σε ηλικία δεκαεπτά ετών, ενώ υπήρξε βοηθός και συνεργάτης του για πολλά χρόνια. Παράλληλα, σπούδασε Ωδική και Αρμονία με τον διακεκριμμένο μαέστρο και συνθέτη Θάνο Ερμήλιο, Αντίστιξη με τον Σπύρο Κλάψη και Φούγκα με τον Μιχάλη Μεσσήνη αποφοιτώντας  με  βαθμό  Άριστα. Έχει μελετήσει επίσης ακορντεόν και τραγούδι.

  Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια Πιάνου με τους S. Petroff, E. Rjanof, Μ. Τιρίμο, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Ευνουχίδου, Κ. Κατσαρή και Δ. Τουφεξή καθώς και Σύνθεσης με τους Χ. Λαμπριανίδη, Χ. Ξανθουδάκη.

  Υπήρξε επί σειρά ετών μέλος της χορωδίας και ορχήστρας του ιστορικού μουσικοφιλολογικού ομίλου ΟΡΦΕΥΣ Λευκάδος, λαμβάνοντας μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τον μαέστρο Άκη Λυμούρη σε μουσικές εκπομπές του Ραδιοφώνου και της Τηλεόρασης, καθώς επίσης και με τις ορχήστρες των Γιάννη Γεροντάκη και Δημήτρη Νήρα. Επίσης, έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις.

  Το 1990 ίδρυσε και διηύθυνε το Ωδείο Λυκαβηττού από το οποίο απεφοίτησε σημαντικός αριθμός  πτυχιούχων και διπλωματούχων σπουδαστών. Έχει διδάξει πιάνο και θεωρητικά στα Ορφείο Ωδείο Αθηνών, Απολλώνειο Ωδείο, Ελληνικό Ωδείο, Ωδείο Δημοτικής Ενότητας Μουρικίου (Ω.Δ.Ε.Μ.) και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας (κεντρικό ίδρυμα). Από τις τάξεις της, έχει αποφοιτήσει σημαντικός αριθμός πτυχιούχων και διπλωματούχων σπουδαστών, αρκετοί από τους οποίους σταδιοδρομούν επαγγελματικά. Έχει δημιουργήσει επίσης εξειδικευμένα τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή μαθητών στα Μουσικά Σχολεία της χώρας με περισσότερες από 100 επιτυχίες στο ενεργητικό της. Από το 2015 συνεργάζεται στα παραπάνω αντικείμενα με το Ωδείo Μουσικοί Ορίζοντες.

  Έχει διατελέσει καλλιτεχνική διευθύντρια αθηναϊκών ωδείων και μέλος εξεταστικών επιτροπών σε πτυχιακές και διπλωματικές εξετάσεις στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Την τελευταία δεκαετία είναι επίσημη εξετάστρια ελληνικών μουσικών ιδρυμάτων σε παραρτήματά τους στην Κύπρο.

  Διετέλεσε Τακτικό Μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Μουσουργών και του Πανελλήνιου Συλλόγου Διευθυντών, Αρχιμουσικών και Υπαρχιμουσικών Φιλαρμονικής Ορχήστρας, Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και της World Association for Symphonic Bands and Ensembles. Είναι Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. και Έφορος του Αθηναϊκού Χορωδιακού Συνόλου Athens Choir Ensemble, με το οποίο έχει συμμετάσχει σε περισσότερες από 80 εκδηλώσεις στην  Ελλάδα και στην Ιταλία καθώς και ηχογραφήσεις.

  Στο Ωδείο Ακρόαση είναι καθηγήτρια πιάνου και διδάσκει στο Τμήμα Προετοιμασίας για Μουσικά Σχολεία.