• Χρήστος Καλκάνης

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Κλαρινέτο στο Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο Παλλήνης. Στη συνέχεια πηρε το Δίπλωμά του το 2009 απ’ το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητή το Γεώργιο Καζίκο. Την επόμενη χρονιά αποφοιτά απο το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη με Κατεύθυνση Ευρωπαικής Κλασικής Μουσικής και ειδίκευση στο Κλαρινέτο, με καθηγητές το Μιλτιάδη Μουμουλίδη και Μανούσο Πλουμίδη. Σήμερα είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Π.Μ.Σ. «Μουσικές Τέχνες» με ειδίκευση στην Ερμηνεία & Εκτέλεση του Κλαρινέτου στην Κλασική Ορχηστρική Τέχνη του τμήματος Μ.Ε.Τ. του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη.

    Απο το Νοέμβρη του 2010 διδάσκει σαν Αναπληρωτής Καθηγητής Κλαρινέτου στα Μουσικά Σχολεία της Ελλάδας. Το 2012 συμμετείχε σε παρουσίαση εργαστηρίου στην 7η Συνδιάσκεψη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, «Δεσμοί Αλληλεγγύης». Ενώ την ίδια χρονιά απέκτησε Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης με θέμα «Ελληνικός Μουσικός Πολιτισμός και Εκπαίδευση» απο το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

    Στην ενεργό πορεία του ως Κλαρινετίστας έχει υπάρξει μέλος σε Συμφωνικές Ορχήστρες και Φιλαρμονικές Μπάντες της πόλης της Θεσσαλονίκης και έχει εργαστεί στις Φιλαρμονικές Ορχήστρες της Θεσσαλονίκης και του Δήμου Αιγάλεω. Παράλληλα συνεργάζεται με μουσικούς και καλλιτέχνες του μουσικού χώρου της Ελλάδας, συμμετέχοντας σε στούντιο ηχογραφήσεις και Live εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Συνθέτει μουσική για θεατρικές παραστάσεις.

    Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει κλαρινέτο.