• Γιώργος Κατσούλης

 • Γεννήθηκε και μεγάλωσε στα Σπάτα Αττικής. Από την ηλικία των 7 ετών μαθήτευσε κοντά στον Άρχοντα Πρωτοψάλτη της Μητροπόλεως Αθηνών και καθηγητή του Ωδείου Αθηνών Σπυρίδωνα Περιστέρη. Επελέγη κατόπιν εξετάσεων και σπούδασε με υποτροφία στο Ωδείο Αθηνών, από όπου απέκτησε το Πτυχίο Ιεροψάλτη και το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με Άριστα. Κατέχει επίσης Πτυχίο Ωδικής, Δίπλωμα Μουσικοδιδάσκαλου και Πτυχίο Αρμονίας.

  Από την ηλικία των 7 ετών έως την ηλικία των 18 ετών ψάλλει στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Αθηνών. Διορίζεται κατόπιν ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Σπάτων (Μητροπολιτικός Ναός). Το 1977 διορίζεται ως Καθηγητής Μουσικής στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Κατερίνης, ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης και παράλληλα διδάσκει στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης. Αποσπάται για τρία έτη (1981-1983) στη Διεύθυνση Θρησκευμάτων του ΥΠ.Ε.Π.Θ. και παράλληλα ψάλλει στο Μητροπολιτικό Ι.Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στα Σπάτα. Αποκτά οργανική θέση στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Βόλου και ψάλλει ως Πρωτοψάλτης στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου (1983-1987). Επιστέφει στη Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής και διδάσκει στο Ωδείο της Μητροπόλεως (1987-2004).

  Ταυτόχρονα, διδάσκει στο Γενικό Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθηνών, στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Σχολή για 2 έτη, στο Ωδείο «Ορφείο» Αθηνών και στο Ωδείο Αιγάλεω (2004-2014).

  Άλλες δραστηριότητες, μεταξύ άλλων:
  Το 1997 διηύθυνε τη Χορωδία Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών και παρουσίασε παραδοσιακά τραγούδια για την Άλωση της Πόλης στην Εθνική Λυρική Σκηνή.

  Το 1998 διηύθυνε τη Χορωδία Μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου Αθηνών και παρουσίασε μελοποιημένους ύμνους του Αγίου Νεκταρίου στο Ηρώδειο με τη συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας Αθηνών.

  Στην περιοχή των Μεσογείων έχει διευθύνει ως Χοράρχης: την παραδοσιακή Χορωδία Παιανίας, τη Δημοτική Χορωδία Κορωπίου, τη Δημοτική Χορωδία Σπάτων, τη Χορωδία Ιερέων της Μητροπόλεως Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, καθώς και τη μεικτή Παμμεσογειακή Παραδοσιακή Χορωδία «Η Μελωδική Κιβωτός», την οποία συγκρότησε ο ίδιος.

  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Σπάτων, όπου υπηρετεί ως Πρωτοψάλτης, έχει οργανώσει και διευθύνει επί σειρά ετών τον εκλεκτό δεξιό Χορό ιεροψαλτών, ο οποίος απαρτίζεται από 18 άνδρες.

  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει Βυζαντινή Μουσική.