• Κωνσταντίνος Κορρές

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε Κλασσική Κιθάρα στο Ωδείο «Εν οργάνοις» με ειδικό καθηγητή τον Βασίλη Γρατσούνα. Το 2003, κι έπειτα από 14 χρόνια φοιτήσεως, πήρε το Δίπλωμα της Κλασσικής Κιθάρας με «Άριστα». Στη συνέχεια, και για τα επόμενα τρία χρόνια (2004-2007), παρακολούθησε μαθήματα μπουζουκιού κοντά στον Θέμη Παπαβασιλείου. Παράλληλα με τις ωδειακές σπουδές του, αποφοίτησε κι από την Φιλοσοφική σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παίρνοντας το πτυχίο του Τμήματος Μουσικών Σπουδών με βαθμό «Λίαν Καλώς», τον Οκτώβριο του 2006.

    Από τον Σεπτέμβρη του 2006 διδάσκει στην Ωδειακή Εκπαίδευση κλασσική και λαϊκή κιθάρα, μπουζούκι (τρίχορδο/τετράχορδο, τζουρά και μπαγλαμά), καθώς και λαϊκό μπάσσο-κιθάρα. Εργάστηκε ως δάσκαλος μουσικής στη δημόσια εκπαίδευση, σε δημοτικά σχολεία πολλών δήμων των δυτικών προαστίων, από το 2010 έως το 2014. Εργαζόταν, επίσης, και ως κιθαρίστας ή μπουζουξής, με διάφορα λαϊκά σχήματα, σε ταβέρνες, εστιατόρια και μουσικές σκηνές, για δώδεκα περίπου χρόνια, από το έτος 2000 έως το έτος 2012.
    Επί του παρόντος, διδάσκει κιθάρα και μπουζούκι σε έξι ιδιωτικά Ωδεία των Αθηνών, έχει συγγράψει δύο βιβλία για μπουζούκι (ένα για τα πρώτα βήματα των αρχαρίων μαθητών και ένα με δεξιοτεχνικά σόλο για μπουζούκι, για τους προχωρημένους μαθητές).
    Από το 2016 είναι μέλος σε επιτροπές Πτυχιακών και Διπλωματικών Εξετάσεων της Σχολής της Κλασσικής Κιθάρας.
    Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει κλασσική κιθάρα, τρίχορδο/τετράχορδο μπουζούκι, τζουρά και μπαγλαμά.