• Κώστας Ρίζος

 • Ο Κώστας Ρίζος γεννήθηκε στην Κέρκυρα. Σε ηλικία εννέα ετών άρχισε τα πρώτα μαθήματα μουσικής στην Παλαιά Φιλαρμονική και μετά συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών και στο Ελληνικό Ωδείο.
  Το 1981 πήρε το δίπλωμα της τρομπέτας με καθηγητή τον Δ. Κάφυρη. Παράλληλα σπούδασε και ανώτερα θεωρητικά με καθηγητή τον Δ. Κατσίμπα. Παρακολούθησε σεμινάρια τρομπέτας στη Γαλλία και Ελβετία.
  Από το 1981 είναι κορυφαίος μουσικός στην Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής .
  Παράλληλα συνεργάζεται με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Τουρκία, Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία, Αυστραλία, Τυνησία κ.ά.), την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Θεσσαλονίκης και την Ορχήστρα των Χρωμάτων. Επίσης, συνεργάστηκε με την Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου, την Ορχήστρα των American Ballet Theatre και την Ορχήστρα των Μπαλέτων της Νέας Υόρκης .
  Έχει λάβει μέρος σε ατομικά ρεσιτάλ και έχει ηχογραφήσει μουσική για θέατρο και τηλεόραση.
  Το 1993 με τον Δ. Τουφεξή και τον Ι. Κονιτόπουλο ίδρυσε τη Συμφωνική Ορχήστρα μαθητών Αθήνας. Την περίοδο 1995 έως το 2004 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου της Όπερας Δωματίου Αθηνών.
  Είναι καθηγητής στο Δημοτικό Ωδείο Ελληνικού, στο Ωδείο Αιγάλεω και στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κερατσινίου. Από το 1985 διδάσκει στη Φιλαρμονική Λουτρακίου και από το 2002 στη Φιλαρμονική Περαχώρας. Παράλληλα από τον Ιούλιο του 2006 αναλαμβάνει Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Περαχώρας, ενώ κατά την περίοδο 2008-2010 διετέλεσε Αρχιμουσικός στη Φιλαρμονική Λουτρακίου.
  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει τρομπέτα.