• Ελένη Μουζακίτη

  • Γεννήθηκε στην Κολωνία της Δυτικής Γερμανίας. Στην Ελλάδα, σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά με καθηγητή τον Δημήτρη Καραβέλη, λαμβάνοντας με «Άριστα» τα Πτυχία Ωδικής (1993), Αρμονίας (1995), Αντίστιξης (1998) και Φυγής (2009). Παράλληλα, σπούδασε Σαξόφωνο και πήρε Δίπλωμα το 1999 με καθηγητή τον Σπύρο Νικολούζο. Το 2012 απέκτησε Παιδαγωγική Επάρκεια από την ΑΣΠΑΙΤΕ.

    Έχει αποτελέσει μέλος στην Μπαντίνα του Δήμου Αθηναίων, στη Φιλαρμονική της Φιλαδέλφειας και στην Φιλαρμονική Ένωση Καποδίστριας της Κέρκυρας, στην οποία είναι μέλος μέχρι και σήμερα. Έχει συμμετάσχει επί σειρά ετών σε διάφορα φεστιβάλ φιλαρμονικών και έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις, μεταξύ άλλων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Ηρώδειο, αλλά και στο εξωτερικό (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Κύπρο).  

    Εργάζεται από το 1995 ως καθηγήτρια Ανώτερων Θεωρητικών και από το 1999 ως καθηγήτρια Σαξοφώνου στην Ωδειακή Εκπαίδευση, όπως στα Ωδεία Ρωμανός ο Μελωδός, Όπερα και Αιγάλεω. Έχει εργαστεί επί 18 χρόνια ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά, καθώς επίσης ως δασκάλα μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία και Γυμνάσια της Αττικής.
    Στο Ωδείο Ακρόαση είναι Διευθύντρια Σπουδών και διδάσκει στις σχολές σαξοφώνου, ανώτερων θεωρητικών και στα τμήματα Ειδικής Αγωγής.