• Μυρτώ Τσακίρη

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 1980 ξεκίνησε τις σπουδές της στη σχολή πλαγίαυλου του Ωδείου Αθηνών, απ’ όπου απέκτησε το Δίπλωμά της το 1991 με βαθμό «Άριστα παμψηφεί» με καθηγητή τον διακεκριμένο Ελβετό φλαουτίστα Urs Ruttimann. Επίσης, κατέχει Πτυχίο Αρμονίας με βαθμό «Άριστα παμψηφεί».
    Από το 1993 μέχρι το 2012 δίδασκε φλάουτο και φλογέρα στο Ωδείο Αθηνών. Από το 1995 έως σήμερα διδάσκει στο Εθνικό Ωδείο (παράρτημα Περιστερίου) φλάουτο και μουσική δωματίου. Το 2012 ξεκίνησε να διδάσκει στο Αττικό Ωδείο. Έχει δώσει δεκάδες πτυχία και διπλώματα και οι μαθητές της έχουν διακριθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς και έχουν γίνει δεκτοί σε μεγάλες Ακαδημίες του εξωτερικού.
    Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια ορχήστρας (επιδοτούμενα από την E.Ε.), καθώς και σεμινάρια παιδικής ψυχολογίας. Επιπρόσθετα, είναι τόσο ιδρυτικό όσο και μέλος της επιτροπής του διαγωνισμού φλάουτου Urs Ruttimann που διεξάγεται για να τιμηθεί ο προαναφερθέντας. Καθ’ όλη την πορεία της στο χώρο της μουσικής, έχει συμπράξει με την ΕΡΤ και έχει εμφανιστεί σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
    Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει φλάουτο.