• Όλγα Πεγιάδη

 • Η Όγλα Πεγιάδη είναι ιδρυτικό και τακτικό μέλος του Ελληνικού Συλλόγου Πτυχιούχων Επαγγελματιών Μουσικοθεραπευτών (ΕΣΠΕΜ-2004) και του Ελληνικού Συλλόγου Μουσικοκινητικής Αγωγής CARL ORFF (ΕΣΜΑ-1990). Επίσης είναι ιδρύτρια και πρόεδρος του παγκόσμια μοναδικού φιλοζωικού & φιλανθρωπικού μη κερδοσκοπικού σωματείου εθελοντών «Φίλοι Ζώων & Ανθρώπων» (ΦΖΚΑ), με πολύχρονη φιλοζωική & φιλανθρωπική δράση.

  Είναι πτυχιούχος Πιάνου. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής, Kιθάρα και Μουσική Τεχνολογία. Ολοκλήρωσε το τριετές Μεταπτυχιακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Mουσικοθεραπείας του Kέντρου Mουσικοθεραπείας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το αντίστοιχο Mεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του New York University (U.S.A.), καθώς και τον Διετή Μεταπτυχιακό κύκλος Μουσικοπαιδαγωγικών σπουδών στη Μουσικοκινητική Αγωγή (σύστημα ORFF) με τη συνεργασία  και εποπτεία του ORFF-SCHULWERK ZENTRUM SALZBURG. 

  Aπό το 2002 που ξεκίνησε να εργάζεται ως μουσικοθεραπεύτρια, έχει δουλέψει με παιδιά και εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, συναισθηματικές/αγχώδεις διαταραχές, διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητα, με άτομα με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, νοητική, αισθητηριακή ή/και κινητική αναπηρία και με άτομα με νευρολογικές και ψυχικές διαταραχές. Έχει εργαστεί στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας-προσαρμογής ΑΜΕΑ «ο Καλός Σαμαρείτης», στο «Σημείο Επαφής» στη Κηφισιά και πραγματοποιεί συνεδρίες ακόμη και με παιδιά από 3 χρονών με βαριές εγκεφαλικές παραλύσεις και νοητικές υστερήσεις.

  Παράλληλα με τη Μουσικοθεραπεία, από το 1988 έχει εργαστεί στη δημόσια και ιδιωτική πρωτοβάθμια & δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως ειδικευμένη μουσικοπαιδαγωγός, καθώς και σε πληθώρα ωδείων και μουσικών σχολών ως καθηγήτρια πιάνου και μουσικοκινητικης αγωγής.

  Έχει συμμετοχές ως εισηγήτρια σε συνέδρια και ημερίδες για τη Μουσικοθεραπεία, μεταξύ των οποίων στα: ΤΕΙ Λάρισας & Παν/μιο Θεσσαλίας, Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Ωνάσσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, Δ/νση Eιδικής Aγωγής YΠEΠΘ, Κέντρο Μουσικοθεραπείας Θες/νικης, Δήμος Καισαριανής κ.ά.

  Κείμενά της έχουν δημοσιευθεί: σε έκδοση του Eθνικού Iδρύματος Eρευνών, εντός του βιβλίου “Mουσικοκινητικά Δρώμενα ως Mέσον Θεραπευτικής Αγωγής” (2003), σε έκδοση με επιλεγμένα κείμενα από τα πρακτικά διεθνούς συνεδρίου μουσικοθεραπείας που διοργάνωσε το Iόνιο Πανεπιστήμιο εντός του βιβλίου “Mουσικοθεραπεία και άλλες Mουσικές Προσεγγίσεις για Παιδιά και Νέους με Αναπηρίες” (2006).

  Στο Ωδείο Ακρόαση είναι υπεύθυνη του τομέα Μουσικοθεραπείας.