• Παναγιώτης Ζαφειρόπουλος

 • Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε τις σπουδές του στην Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών οπού σπούδασε πιάνο και θεωρητικά. Το 1992 μπήκε στο Ωδείο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο τρομπόνι από οπού και πήρε το δίπλωμα του με Άριστα παμψηφεί και Β’ βραβείο παμψηφεί.
  Το 1998 βραβεύτηκε ως αριστούχος μαθητής στις σχολές πνευστών οργάνων του Ωδείου Αθηνών.
  Το 1997 έλαβε μέρος σε παγκόσμιο διαγωνισμό τρομπονιού στην Ιταλία, το 2001 παρακολούθησε σεμινάριο τρομπονιού με τον καθηγητή Ingemar Roos, το 2003 με τον καθηγητή Jonas Bylund και τον τρομπετίστα Bonilsson. Επίσης, το 2003 παρακολούθησε σεμινάριο ορχηστρικού ρεπερτορίου από την ΚΟΑ με τον τουμπίστα Roger Robo και τον τρομπονίστα Ben Van Dijk.
  Έχει συνεργαστεί με την Ε.Ρ.Τ. σε διάφορα μουσικά προγράμματα και με την ιδιωτική τηλεόραση, με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για συναυλίες και με το συγκρότημα σύγχρονης μουσικής του Θεοδώρου Αντωνίου.
  Επίσης, έχει συνεργαστεί ως πρώτο τρομπόνι με την Συμφωνική Ορχήστρα Βόλου, την Συμφωνική Ορχήστρα Λαμίας, την Ορχήστρα των Πατρών, την Συμφωνική Ορχήστρα Πειραιά, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Δωματίου του Δήμου Αθηναίων, την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, την Εθνική Λυρική Σκηνή και ως μέλος με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής της ΕΡΤ και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.
  Έχει ηχογραφήσει 11 CD  με διάσημους Έλληνες καλλιτέχνες .
  Έχει διδάξει στο Ελεύθερο Ωδείο, στο δημοτικό Ωδείο Πατρών, στο δημοτικό Ωδείο Ασπροπύργου, στο Ωδείο Αιγάλεω, στο Σύγχρονο Ωδείο Αθήνας και στο Λίνειο Ωδείο Πατρών.
  Σήμερα διδάσκει στο Διεθνές Ωδείο Αθηνών, στη Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών και στο Ωδείο Ακρόαση.
  Από το 1998 έως το 2007 ήταν πρώτο τρομπόνι στην Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και το διάστημα 1999 - 2003 ήταν μέλος της Big Band Jazz του Δήμου Αθηναίων. Από το 1999 είναι μόνιμο μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών.
  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει τρομπόνι.