• Πέννη Ρίζου

 • Γεννήθηκε στην Μελβούρνη της Αυστραλίας. Είναι κάτοχος “Bachelor of Music Education” από το Πανεπιστημίου Μελβούρνης με ειδίκευση στη διδασκαλία Μουσικού Θεάτρου και στη Διεύθυνση Χορωδίας σε σχολεία. Με την αποφοίτησή της, συνεχίζει τα φωνητικά μαθήματα με τη σοπράνο Nance Grant και τραγουδά στο τζαζ σύνολο “Five Floors Up”.

  Στην Αυστραλία, έχει τραγουδήσει σολιστικά μέρη στο Μέγαρο Μουσικής της Μελβούρνης και έχει ερμηνεύσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Άννας» στη «Ζωή ενός ακόλαστου» του Στραβίνσκι.

  Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, παίρνει το Δίπλωμα Μονωδίας με τη σοπράνο Μαρίνα Κρίλοβιτς και παρακολουθεί μαθήματα μελοδραματικής με την Κάρμεν Ρουγγέρη, ενώ μετεκπαιδεύεται με τη σοπράνο Βέρκα Στογιαννίδου και παρακολουθεί master-classes στην Ιταλία με τη Μirella Freni της σχολής Bel Canto.

  Ως ερμηνεύτρια, τραγούδησε δημοτικά τραγούδια με τη Μαρίζα Κωχ, ερμήνευσε το ρόλο της «Lucy» στην «Όπερα του Ζητιάνου» στην Εθνική Λυρική Σκηνή το 1996-1997 και από τότε είναι μόνιμο μέλος της χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, ενώ έχει ερμηνεύσει και υποστηρικτικούς ρόλους σε πολλές παραγωγές της.

  Παράλληλα, ως καθηγήτρια, διδάσκει από το 2004 ορθοφωνία, μονωδία, μελοδραματική και musical theatre σε Μουσικές Σχολές και Ωδεία, οργανώνοντας πολλές μαθητικές παραστάσεις με διασκευές έργων όπως τα Zorba the Greek και 7 Deadly Sins και Ladies in Black – Veronica’s Story. Από το 2013 συνεργάζεται σε καλλιτεχνικές σχολές με τη χορεύτρια Cindi Triandos Trent με την οποία ανεβάζουν μουσικοθεατρικές παραστάσεις, διδάσκοντας από το 2015 στο Θέατρο 104.

  Αυτή την περίοδο, γράφει βιβλίο με τίτλο «Ελεύθερη Φωνή» όπου καταθέτει την εμπειρία της ως καθηγήτρια και τραγουδίστρια, το οποίο αναμένεται να εκδοθεί στο άμεσο μέλλον.

  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει Μονωδία.