• Θέμης Κυπριώτης

 • Γεννήθηκε στην Κέρκυρα  το 1987. Σε ηλικία 13 ετών παρακολούθησε τα πρώτα μαθήματα στη θεωρία της μουσικής και στο παραδοσιακό μαντολίνο στη μαντολινάτα Σπύρος Μίαρης από τον διευθυντή της Νικόλαο Πούλη, όπου ήταν ενεργό μέλος μέχρι το 2008.
  Σε όλη αυτή την περίοδο συνεργάστηκε και με άλλους μουσικούς συλλόγους, χορωδίες και χορευτικά σύνολα, δίνοντας πολλές συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό (Σερβία, Ιταλία, Γαλλία, Ελβετία, Γερμανία) με κορυφαία στιγμή τη “Συναυλία Αγάπης” στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 2005.
  Το 2010 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Όπερα στα Ανώτερα Θεωρητικά και στο Κλασικό Μαντολίνο από το οποίο αποφοίτησε το 2013 με Βαθμό Άριστα, ενώ πήρε με Άριστα το Πτυχίο Αρμονίας (2013) και το Πτυχίο Αντίστιξης (2015) με καθηγήτρια την Ελένη Μουζακίτη. Παράλληλα, παρακολουθεί για ένα χρόνο μαθήματα Κλασικού Μαντολίνου στη Μουσική Σχολή Εστουδιαντίνα, όπου γνωρίζει την ορχήστρα νυκτών οργάνων Άττικα.
  Το 2013 φοιτά στην Παραδοσιακή Σχολή του Θανάση Πολυκανδριώτη μπουζούκι και παραδοσιακή αρμονία και την επόμενη χρονιά γίνεται ενεργό μέλος της ορχήστρας μπουζουκιών του Θανάση Πολυκανδριώτη Οι Επόμενοι, δίνοντας συναυλίες με σπουδαίους συνεργάτες.
  Με την περάτωση των σπουδών το 2013, άρχισε να διδάσκει ανώτερα θεωρητικά και μαντολίνο σε Ωδεία και Μουσικούς Συλλόγους.
  Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει μαντολίνο, μπουζούκι και παραδοσιακή αρμονία.