• Τζαζ Μουσική

 • Ο Τομέας της Τζαζ Μουσικής του Ωδείου Ακρόαση προσφέρει μια ολοκληρωμένη εκπαίδευση στην επιτέλεση και ερμηνεία ορισμένων από τα πιο χαρακτηριστικά όργανα της jazz.

   Στόχος είναι οι σπουδαστές να ανακαλύψουν την αισθητική, τις μουσικές φόρμες, τα στυλ και τα ρυθμικά σχήματα της jazz, όπως αναδύθηκαν στη Νέα Ορλεάνη στα τέλη του 19ου αιώνα και εξελίχθηκαν στην πορεία των χρόνων μέχρι και σήμερα, και να καλλιεργήσουν τη δεξιοτεχνία τους στο όργανο της επιλογής τους.

   Ο Τομέας της Τζαζ Μουσικής του Ωδείου Ακρόαση αποτελείται από τις εξής σχολές:

  1. Jazz Πιάνο, 2. Jazz Κιθάρα, και  Jazz Σαξόφωνο  

   

  Οδηγός Σπουδών

  Η φοίτηση στον Τομέα της Τζαζ Μουσικής πραγματοποιείται σε 3 επίπεδα (Προπαρασκευαστικό, Βασικό, Ανώτερο) με ατομικά μαθήματα στο μουσικό όργανο που έχουν επιλέξει οι σπουδαστές.

  Επίσης, περιλαμβάνει γενικά υποχρεωτικά μαθήματα (Θεωρία, Σολφέζ, Αρμονία, Ιστορία της Jazz Μουσικής, Jazz Αρμονία, Ear Training, Αυτοσχεδιασμός, Μουσικά Σχήματα), μέσα από τα οποία οι σπουδαστές καλλιεργούν τις θεωρητικές γνώσεις τους αλλά και τη συνεργασία τους με άλλους μουσικούς.

   

  Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, οι σπουδαστές προετοιμάζονται για πτυχιακές εξετάσεις, με τις οποίες πιστοποιούν τις σπουδές τους.

   

  Εισαγωγή

  Στις σχολές της Τζαζ Μουσικής μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται να επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο μουσικό είδος.

   Οι σπουδαστές που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς το επίπεδο της κατωτέρας στα αντίστοιχα κλασικά όργανα, καθώς επίσης τη θεωρία, το σολφέζ και το υποχρεωτικό αρμονίας, εγγράφονται απευθείας στον Βασικό Επίπεδο του Τομέα της Τζαζ Μουσικής.

   

  Αποφοίτηση

  Έχοντας κατακτήσει υψηλό δεξιοτεχνικό επίπεδο και γνωσιακό υπόβαθρο, οι απόφοιτοι του Ωδείου Ακρόαση μπορούν να εργαστούν ως session μουσικοί σε συγκροτήματα και σχήματα που παίζουν jazz και να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού. • Κατηγορίες τομέα
 • Jazz Πιάνο

  Jazz Πιάνο

 • Jazz Κιθάρα

  Jazz Κιθάρα

 • Jazz Σαξόφωνο

  Jazz Σαξόφωνο