• Μοντέρνα Μουσική

 • Ο Τομέας της Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Ακρόαση προσφέρει μια σφαιρική εκπαίδευση στη μοντέρνα, ενόργανη και φωνητική, μουσική (blues, rock, pop κ.λπ.), όπως αναδύθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα και εξελίσσεται μέχρι σήμερα.

  Στόχος είναι οι σπουδαστές να καλλιεργήσουν τη δεξιοτεχνία τους στο όργανο που θα επιλέξουν, να αναπτύξουν τη φαντασία και την κριτική σκέψη τους και ταυτόχρονα να κατακτήσουν μια ευρεία θεωρητική γνώση ως προς τα φάσματα της μοντέρνας μουσικής.

  Ο Τομέας της Μοντέρνας Μουσικής του Ωδείου Ακρόαση αποτελείται από τις εξής σχολές:

  1. Μοντέρνο Πιάνο
  2. Ηλεκτρική/Ακουστική Κιθάρα
  3. Ηλεκτρικό Μπάσο
  4. Ντραμς
  5. Ακορντεόν
  6. Μοντέρνο Τραγούδι

  Οδηγός σπουδών

  Η φοίτηση πραγματοποιείται σε 3 επίπεδα, (Προπαρασκευαστικό, Βασικό, Ανώτερο) με ατομικά μαθήματα στο μουσικό όργανο που έχουν επιλέξει οι σπουδαστές.

  Επίσης, περιλαμβάνει τα εξής γενικά υποχρεωτικά μαθήματα: Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής, Σολφέζ, Ear training, Ευρωπαϊκή Αρμονία, Μοντέρνα Αρμονία, Ιστορία Μοντέρνας Μουσικής, Μουσικά Σχήματα, Αυτοσχεδιασμός, Πρακτικό Διδασκαλείο.

  Με την ολοκλήρωση των παραπάνω, οι σπουδαστές προετοιμάζονται για πτυχιακές εξετάσεις, ώστε να πιστοποιήσουν τις σπουδές τους.

  Εισαγωγή

  Στις παραπάνω σχολές μπορεί να εισαχθεί οποιοσδήποτε ενδιαφέρεται για την τέχνη και την αισθητική της μοντέρνας μουσικής.

  Προϋπόθεση αποτελεί οι ενδιαφερόμενοι για τα μουσικά όργανα να είναι στην ηλικία των 10 ετών, και για το μοντέρνο τραγούδι στην ηλικία των 16 ετών, οπότε και βρίσκονται στην κατάλληλη σωματική ανάπτυξη.

  Ως προς τους ενήλικες, δεν υπάρχει κανένα ηλικιακό όριο για την εισαγωγή τους, αρκεί να αγαπούν τη μουσική και να έχουν όρεξη για μελέτη.

  Για την εγγραφή σπουδαστών μικρότερης ηλικίας, μπορείτε να δείτε τις ανάλογες σχολές εδώ.

  Αποφοίτηση

  Έχοντας κατακτήσει υψηλό δεξιοτεχνικό επίπεδο και γνωσιακό υπόβαθρο, οι απόφοιτοι του Ωδείου Ακρόαση μπορούν να εργαστούν ως session μουσικοί σε μοντέρνα συγκροτήματα και σχήματα και να δημιουργήσουν τη δική τους μουσική ή να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα του εξωτερικού.

 • Κατηγορίες τομέα
 • Μοντέρνο Πιάνο

  Μοντέρνο Πιάνο

 • Ηλεκτρική/Ακουστική Κιθάρα

  Ηλεκτρική/Ακουστική Κιθάρα

 • Ηλεκτρικό Μπάσο

  Ηλεκτρικό Μπάσο

 • Ντραμς

  Ντραμς

 • Ακορντεόν

  Ακορντεόν

 • Μοντέρνο Τραγούδι

  Μοντέρνο Τραγούδι